Treinreizigers negeren bareel

Turnhout - Ondanks de dood van een ­jongetje dat woensdag nog gauw onder de bareel dook in Bornem, zijn er nog mensen die de spoorweg oversteken ­wanneer het rood is. Wij ­vatten post aan de bareel naast het station van Turnhout.

Woensdag werd een jongetje gegrepen door een trein toen hij naar zijn vriendjes wilde lopen aan de andere kant van de spoorweg. Ook in Turnhout zijn er mensen die liever door het rood lopen, dan even te wachten. In twintig minuten tijd zagen we minstens vier personen de spoorweg oversteken toen de lichten al op rood stonden. Nochtans zijn de mensen maar al te goed op de hoogte van het ongeval.

Gehaast

“Ik heb het verhaal van het jongetje in Bornem ook gehoord”, vertelt een jongeman, die samen met twee vrienden het op een lopen zette toen de waarschuwingsbel al rinkelde. “Maar ik ben gehaast. Als ik niet was doorgelopen, had ik mijn bus gemist.”

Ook Alfons Debacker kent de regels. “Ik weet dat het niet mag, maar de trein was al weg. Als de bareel omhoog gaat, wil dat zeggen dat de veiligheidsknop al is ingedrukt. De kans dat er dan nog een trein aankomt, is klein.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio