Weelde vernieuwt weg en fietspad

Ravels - De gemeente Ravels wil nog dit jaar starten met de heraanleg van het wegdek en het fietspad aan ­Geeneinde en Merksplasseweg. Dat is de weg die Weelde (Ravels) met Weelde-Statie verbindt.

De weg tussen Weelde en Weelde-­Statie is aan vernieuwing toe. Het wegdek is verouderd en er is geen veiligheidsstrook tussen het fietspad en de weg. ”De weg zelf krijgt een nieuwe asfaltlaag”, weet schepen van Openbare ­Werken Jos Coppens (CD&V). ”In een eerste fase wordt het wegdek vernieuwd tot zo’n honderd meter voorbij de ingang van het militaire domein. Daar willen we eind 2009 aan beginnen. De rest van de weg, dus het gedeelte tot Weelde-Statie, komt later aan de beurt.”

Er komt ook een nieuw dubbelrichtingsfietspad, dat op dezelfde plaats zal liggen als het huidige. Het nieuwe fietspad wordt twee meter breed, wat iets breder is dan de huidige 1,8 meter. Voor die uitbreiding moeten geen gronden onteigend worden en kan ook de gracht op zijn plaats blijven. Het fietspad wordt met een veiligheidsstrook van 70 centimeter van de weg gescheiden. Op die strook zal een haag geplant worden.
De eerste fase van de heraanleg van wegdek en fietspad zal naar schatting zo’n 750.000 euro kosten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio