Sint-Hubertushoeve vervangt Sint-Rochus

Sint-Hubertushoeve vervangt Sint-Rochus

Sint-Hubertushoeve vervangt Sint-Rochus

Kasterlee - De Lichtaartse cafébaas en fantast Jef Verbiest - alias ‘De Snor’ - wordt de nieuwe patroon van de teloorgegane Sint-Rochushoeve in Lichtaart (Kasterlee). Verbiest (71) pakt het meteen groots aan. “Vanaf de openingsdag, op 23 maart, krijgen 200 klanten per dag een week lang gratis frieten met ribbetjes!”

“Voor het geld moet ik dit niet meer doen, maar ik beschouw het als een uitdaging hier een nieuwe zaak uit te bouwen”, orakelt Jef. “Ik herdoop het gebouw tot Sint-Hubertushoeve en open zeven dagen op zeven en wel vanaf 8u ’s ochtends. We installeren hier een groot terras met 300 zitplaatsen en een barbecue en ik zorg ook voor een authentieke jenever­kelder.” Verder herstelt de nieuwe patroon de paardenstallen, plant hij een kinderboerderij en een perogola.

Verbiest mikt op een bont publiek van wandelaars, ruiters, fietsers en dagjesmensen. “Ik wil de klanten ook de ruimte bieden om feestjes te geven. Ze mogen zelf hun pistolet of het vlees voor de barbecue meebrengen.”

De hel

De attracties blijven niet beperkt tot de Sint-Hubertushoeve. “Ik heb nog twee andere cafés, het Stationnetje in Onze-Lieve-Vrouw Olen en Den Bastiaen op de baan van Olen naar Geel”, zegt Jef. ­Samen met de Sint-Hubertushoeve maak ik daar drie themacafés van: ze symboliseren de hemel, de hel en het vagevuur. Voor de Sint-­Hubertushoeve reserveer ik het vagevuur, Het ­Stationnetje vult de hemel in en Den ­Bastiaen de hel.”

“In elk van mij cafés kunnen klanten aparte bieren proeven die naar de thema’s verwijzen – Duvel, Petrus, Pilaar­bijter, enz.- en het personeel zal ook herkenbaar zijn. In de hel van het ­Stationnetje zullen ze horentjes en een rood pakje dragen!” Jef zoekt overigens nog een goede cafébaas en personeel.

Voor zijn Vagevuur in de Sint-Hubertushoeve heeft Jef in een kringloopwinkel al 700 kruisen en wijwatervaten gekocht, die hij in Lichtaart aan de muur zal spijkeren. Uit de tapkranen zal Cristal en Maes pils vloeien. Een pint kost er straks 1,40 euro.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio