Stedelijke Handelsschool zoekt ander schoolnet

Turnhout - Het onderzoek naar het overbrengen van de ­Stedelijke Handelsschool naar een ander schoolnet is gestart. De directie stelt hiervoor een stappenplan op.

Schepen van Onderwijs ­Katrien Van de Poel (CD&V) en de directie van de Handels­school starten met het opstellen van een rapport en stappenplan om de overheveling van de stedelijke school naar een schoolnet mogelijk te ­maken. Volgens directrice Sissy Joos zou dat alleen maar voordelen hebben. “Het beleid kent meer middelen toe als je in een scholengroep zit. Je kan niet meer alleen blijven ­bestaan.”

Welk dat net zal zijn, wordt nu onderzocht. Het stappenplan bevat de gesprekken met de verschillende netten en de overgangsmaatregelen. “De school moet zoeken wat het beste is voor haar en haar toekomst”, zegt Joos. “Samengaan, gaat niet zomaar met iedereen. Een ontstaansgeschiedenis vind ik belangrijk, maar zeker ook de affiniteit van het personeel en de leerlingen met dat net.”

Of de school volgend jaar al in een ander net zit, kan burgemeester Sis Stijnen (CD&V) niet bevestigen. “Het hangt er vanaf hoe vlot het onderzoek verloopt. Maar vijf jaar hoeft het niet te duren. Waarschijnlijk zal er ook een geleidelijke overgang komen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio