Kempense reizigers raken trein niet meer op

Kempense reizigers raken trein niet meer op

Kempense reizigers raken trein niet meer op

Balen - De trein nemen vanuit Balen richting Antwerpen is geen lachertje tijdens de ochtendspits. Bomvolle rijtuigen zorgen ervoor dat dagelijks onfortuinlijke reizigers op het perron achterblijven. “We kunnen er echt niet meer bij”, zucht pendelaar Jasper Leppens.

Voor wie ’s ochtends met de trein vanuit Balen richting ­Antwerpen wil, is het wringen. De rijtuigen zitten al bij aankomst overvol met ­reizigers uit Limburg. Alle zitplaatsen zijn bezet en ook in de gangen en tussengedeeltes staan de mensen als sardientjes op elkaar.

“Vanochtend (donderdag, red.) kon mijn dochter er niet meer bij”, ­vertelt Machteld ­Verboven. “Meer dan dertig pendelaars bleven verweesd achter op het perron. De twee rijtuigen kunnen de grote groep ­reizigers niet aan. Mijn dochter nam een uur later, om 8.45u, de trein en toen stonden er vier rijtuigen klaar die praktisch leeg waren.”

Levensgevaarlijk

Het probleem stelt zich niet alleen nu, met de vrieskou. “Al vier jaar doe ik het traject ­Balen-Geel”, klaagt Jasper Leppens. “In het begin verliep het prima. Sinds een klein jaar loopt het bijna elke dag mis. Mensen proberen toch nog op de trein te kunnen, vol is vol he. Soms vertrekken treinen zelfs met open deuren. Levensgevaarlijk! Ook de informatieverstrekking kan beter. Woensdagmiddag wachtten we in Geel een half uur tevergeefs op de trein, die uiteindelijk niet kwam opdagen.”

Bij de NMBS vertelt persattaché Frieke Neyrinck dat er woensdagochtend stukken waren aan een dieselmotor, zodat slechts twee rijtuigen ingezet konden worden. “Normaalgezien zijn er meer stellen. Op de lijn Hasselt-Antwerpen rijden enkel dieseltreinen, zodat het niet makkelijk is om defecte locomotieven te vervangen. Het blijft, zeker met zo’n vrieskou, puzzelen om iedereen tevreden te stellen. Maar verder hebben wij geen weet van problemen op deze lijn.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio