Kou beschadigt Schansdriesstraat

Print
Beerse - De vrieskou van de voorbije weken heeft ernstige schade veroorzaakt op enkele plaatsen in de Schransdriesstraat in Beerse. De weg in het gehucht Den Hout is tijdelijk afgesloten voor het zwaar verkeer.

Het wegdek van de Schransdriesstraat, de verbindingsstraat tussen de Antwerpseweg en de kanaalzone in Beerse, vertoont in de buurt van de Mezenstraat en de Houtseweg serieuze barsten en putten in het asfalt. Het euvel kwam enkele dagen geleden aan het licht toen de dooi zich na de lange periode van vrieskou inzette. Het gemeentebestuur sloot de baanvakken die schade leden af.

“In de Schransdriesstraat voerden we ook een snelheidsbeperking van dertig kilometer per uur in”, zegt mobiliteitsambtenaar Kurt De Veughele van Beerse. “Het zwaar verkeer boven de 3,5 ton is niet toegelaten in de Schransdriesstraat, maar moet een omleiding volgen via Polendam en het centrum van Beerse. De bussen van De Lijn mogen wel hun normale traject volgen.”

De technische dienst bekijkt hoe de schade zo vlug mogelijk kan worden hersteld. “Er is geen asfalt verkrijgbaar omdat de asfaltfirma’s, zoals elk jaar deze periode, hun onderhoud uitvoeren aan de installaties”, vervolgt Kurt De Veughele. “Mogelijk lappen we de weg voorlopig op.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio