Dossier Ford Genk

Productie Ford Genk na maand weer hervat

Print

Productie Ford Genk na maand weer hervat

Komende weken worden er voor het eerst sinds een maand weer wagens geconstrueerd in de fabriek van Ford in Genk. In de toekomst zullen de arbeiders werken in een vierdagenwerkweek en zullen er 1.000 wagens per dag worden geassembleerd.

De voorbije weken boog de directie van Ford zich over een nieuwe organisatiestructuur. Die had tot gevolg dat heel wat werknemers naar een andere dienst werden doorgeschoven of een andere taak kregen toebedeeld.

Tijdelijken massaal aan de deur

Het werk zal ook door heel wat minder werkkrachten uitgevoerd worden. Er werd dan ook in december beslist om heel wat tijdelijke werkkrachten aan de deur te zetten. Amper 192 van de1.100 tijdelijken behouden hun job bij Ford. 4.900 vaste werknemers hoeven door de genomen maatregelen niet voor hun job te vrezen.

Voortaan werken de werknemers dus in een vierdagenwerkweek, met één dag tijdelijke werkloosheid. Dit alles is het gevolg van de economische crisis, de verhoogde productiekosten en de terugval in de autoverkoop.

Weekendploeg afgeschaft

Ook de weekendploeg wordt voortaan afgeschaft. De werknemers die tot voor kort weekendwerk deden worden nu verschoven naar de weekdagen.