Bijna iedereen wil tram naar Wilrijk

Bijna iedereen wil tram naar Wilrijk

Bijna iedereen wil tram naar Wilrijk

Wilrijk - In zijn plannen om een tramverbinding met het centrum van Wilrijk tot stand te brengen, krijgt districtsschepen van Mobiliteit Johan Peeters (sp.a) de steun van de Bond voor Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB).

Al sinds voor de invoering van de evenemententram op lijn 6 vraagt Johan Peeters werk dat de tramverbinding naar Wilrijk opnieuw wordt aangelegd. “Uit overleg blijkt nu ook de belangenorganisatie BTTB daar voorstander van te zijn”, zegt de schepen.


“Zij wil het liefst een verbinding naar het centrum via de Heistraat of de Berkenlaan, om dan via de Bist door te rijden naar de Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.” Het traject langs de Boomsesteenweg werd afgekeurd wegens te weinig klantvriendelijk. Haltes op de A12 zijn onaantrekkelijk voor de gebruikers.

Tram 2 beter dan tram 6

“Wij hebben altijd gedacht aan het doortrekken van de Olympiade (tram 6)”, zegt Peeters. “De BTTB ziet meer heil in het traject van tram 2, die naar Hoboken rijdt. Die doet immers zowel het Antwerpen Centraal als de Groenplaats aan.”

Nog dit voorjaar worden de gesprekken hervat tussen het district Wilrijk, de Stad Antwerpen, het Vlaams Gewest en De Lijn over een mogelijk tramtracé richting Wilrijk. “Want dat is op termijn de enige mogelijkheid om de vele lawaaierige dieselbussen uit het centrum weg te houden”, besluit Peeters.

Op Vlaams Belang na staan de politieke formaties in het district alvast niet afkerig tegenover een mogelijke tramverbinding.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio