Lier kent voortaan twee cultuurprijzen toe

Print
Lier - De stad Lier reikt voortaan twee cultuurprijzen uit. Kandidaturen moeten voor 31 januari bij de cultuurbeleidcoördinator toekomen.

Jaarlijks reikt de stad een cultuurprijs uit. De Koepel voor het Lierse Cultuurbeleid organiseert de verkiezing van de laureaat. "Omdat het de laatste jaren steeds moeilijker was om kandidaturen voor een eenmalige prestatie of organisatie af te wegen tegen 'lifetime achievement'-kandidaturen mag de jury voortaan twee cultuurprijzen toekennen. De opsplitsing komt er op vraag van de jury", zegt Nicole De Gucht van de stedelijke communicatiedienst.

Concreet kan de prijs toegekend worden aan een individu of een erkende Lierse culturele vereniging voor een waardevolle culturele inbreng die de stad Lier in de kijker bracht of een belangrijke impact op haar inwoners had. De tweede cultuurprijs beloont de hele loopbaan van een inwoner of een gewezen inwoner van Lier. Waardemeters hierbij zijn een langdurige inzet binnen het culturele leven van de stad, een duurzame bijdrage van het cultureel imago van de stad en een aantoonbaar engagement in culturele, socioculturele of toeristische uitstraling van de stad.

De jury kan steeds beslissen om ofwel beide prijzen, één of geen prijs toe te kennen. De waarde van de prijs is bovendien opgetrokken naar achthonderd euro per categorie.

Het volledige reglement van de cultuurprijzen vindt u in dit pdf-document.

Info: 03-480.11.96 (keuze 4) en cultuur@lier.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio