Reynout start zoektocht vendeliers voor ommegang

Dendermonde - Volkskunstgroep Reynout is gestart met een zoektocht naar nieuwe vendeliers die mee willen figureren in de Ros Beiaardommegang van 30 mei 2010. De groep start hiervoor met een nieuwe reeks lessen.

De vendeliers van Reynout zorgen in de jaarlijkse reuzenommegangen Katuit in Dendermonde telkens weer voor een spektakel met hun reuzenvlaggen die ze behendig hoog in de lucht gooien. Hun kunstjes kunnen dan ook steevast op applaus rekenen. “De Ros Beiaardommegang van 2010 komt er aan en ook daarin gaan we meedoen”, vertelt woordvoerder Willy Cobbaut van Volkskunstgroep Reynout. “We zijn daarom op zoek naar een nieuwe lading vendelzwaaiers. Jongens vanaf zestien jaar kunnen zich inschrijven voor een nieuwe lessenreeks vendelzwaaien.”

De lessen van de opleiding zijn volledig gratis en de deelnemers moeten enkel een verzekering en lidgeld van Reynout betalen, wat in totaal 12,5 euro bedraagt. Instappen kan op zondagen 25 januari en 1 februari telkens van 10 tot 12u. Wie graag al eens kennismaakt met de discipline kan een kijkje gaan nemen aan het Reynoutlokaal aan de Sint-Elooistraat 15 in Grembergen op zondag 18 januari.

“We verwelkomen op de instapdagen ook graag nieuwe trommelaars vanaf twaalf jaar”, vult Cobbaut aan. “Wie weet kunnen de nieuwelingen al een eerste keer meedoen met Katuit 2009.”

Info en inschrijvingen: 0497-86.63.97, reynout@telenet.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio