Berg Op Beerzel speelt nieuw sportcomplex in

Putte - Voetbalclub Berg Op Beerzel heeft zaterdag aan de Kattestraat haar nieuwe sportaccommodatie ingespeeld met een hele dag voetbal. Zowel de club als de scholen uit de omgeving mogen gebruikmaken van het complex.

De jeugdploegen van Berg Op Beerzel speelden zaterdag voor de eerste keer op de nieuwe terreinen aan de Kattestraat in de Putse deelgemeente. Speciaal voor deze gelegenheid had de club niemand minder dan KV Mechelen als tegenstander gevraagd. ’s Avonds speelde het eerste elftal van Berg Op tegen Houtvenne.

De nieuwe sportaccomodaties omvatten een gebied van 1,5 hectare, dat voordien bestond uit gemeentelijk eigendom, gronden van de kerkfabriek en enkele privé-eigendommen die de gemeente heeft aangekocht. Het complex bestaat uit twee voetbalterreinen, een kantine en acht gloednieuwe kleedkamers. Dat alles ligt te midden van het groen. Daarnaast is er parkeergelegenheid voor een 130-tal wagens, wat moet volstaan voor de wedstrijden van Berg Op.

Volgens schepen van Sport Werner Timmermans (Open Vld) is er nog mogelijkheid om uit te breiden. ”Zo denken wij nog aan een bijkomend duiveltjesveld, een basketbalterrein en een looppiste. We zijn hier erg trots op, want Beerzel had dit nodig”, stelt de schepen.

De kostprijs van het sportcomplex wordt op een kleine twee miljoen euro geraamd. Het is de bedoeling dat de accommodaties ook door enkele scholen gebruikt worden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio