1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Volgende week vriestemperaturen tot -13°C

Volgens weervoorspellers kan het volgende week tot 13 graden vriezen. Vooral in de nachten van maandag tot woensdag vriest het stenen uit de grond. Maar eerst krijgen we nog een lading sneeuw, zodat de eerste rit naar het werk na de kerstvakantie een moeizame klus kan worden.

pirombouts

"Het is erg onzeker wanneer er een eind komt aan het winterweer", zegt weerman Ruben Weytjens. "Het Europese weermodel gaat uit van zachter weer vanaf donderdag, terwijl het Amerikaanse model mildere temperaturen voorspelt tot na het volgende weekend", aldus Weytjens.

Minstens nog een week

Ook weerman Eddy De Mey denkt dat de winter nog niet is uitgezongen. "Koude lucht is zwaarder dan warme lucht en laat zich niet zo snel wegduwen. We krijgen nog minstens een week winterweer, met sneeuw van zondag tot maandag", voorspelt de weerman.

5 cm sneeuw

"In de Kempen krijgen we mogelijk twee tot vijf centimeter sneeuw", vult Ruben Weytjens aan. "Boven die sneeuw kan het daarna keihard vriezen. Bij helder weer zijn temperaturen tot dertien graden onder nul in de Kempen en Limburg niet uitgesloten."

Het is van 1997 geleden dat het in Ukkel nog zo koud werd. Op de eerste januari van dat jaar daalde het kwik toen tot -14,1 graden.

GW