Vaarwel 2008, welkom 2009!

… 5,4,3,2,1,… Beste lezer, het is zover. 2008 behoort definitief tot het verleden. Indien u met een positief gevoel terug kijkt naar afgelopen jaar, dan wensen wij u een even heuglijk 2009 toe. Als het voor u echter een jaar was om snel te vergeten, laat 2009 dan een jaar voor u zijn waarin de hemel helemaal opklaart.

jrosquin

Enkele uren vooraleer wij de champagnekurken konden laten knallen op het nieuwe jaar was het al lang feest in landen die op ons voorlopen.

Australië

De 100.000 inwoners van Kiribati, een eilandengroep in ten noordoosten van Australië, mochten als eersten het nieuwe jaar induiken. En het feest was er dubbel zo groot want mogelijk viert de eilandengroep voor de allerlaatste keer. Tegen 2010 dreigt het land namelijk onder de zeespiegel weg te zakken.

Dubai

Enkele uren later volgde Nieuw-Zeeland. De hoofdstad van het kiwiland werd getrakteerd op een schitterend vuurwerkschouwspel.

Maleisië

In Dubai zal er straks dan weer niet gefeest worden. Sjeik bin Rashid-al-Maktoum besloot uit solidariteit met de Palestijnen in de Gazastrook om 2009 in alle rust in te gaan. Allerlei concerten en feestvieringen werden al geannuleerd.

Ook in andere Aziatische landen als Hong Kong, Maleisië, de Filippijnen (zie foto's) werden kosten nog moeite gespaard om de inwoners met spectaculair vuurwerk in vervoering te brengen.

Taïwan

Nu in het nieuws