1 / 2

Israël verwerpt oproep tot staakt-het-vuren

Ook woensdag ging het Israëlische leger voort met luchtaanvallen op Hamas-doelwitten in de Gazastrook. De Israëlische regering ziet af van een staakt-het-vuren van 48 uur, zoals de internationale wereld verlangt.

jrosquin

Bij de bombardementen werden vooral de tunnels geviseerd die Hamas gebruikt om wapens te smokkelen vanuit Egypte. Die wapens worden gebruikt om raketten tot dieper in het Israëlische binnenland af te schieten. Die Palestijnse beschietingen zorgden woensdag echter niet voor Israëlische doden.

Olmert

De internationale druk op Israël neemt toe om met onmiddellijke ingang een einde te maken aan de bombardementen op Gaza, maar de eerste minister Ehud Olmert weigert daarop in te gaan. Olmert benadrukt dat Israël jarenlang terughoudendheid heeft getoond, ondanks de constante aanvallen van Hamas. Nu is het tijd om de regerende partij in Gaza definitief met de grond gelijk te maken.

Bij de Israëlische beschietingen zouden er naar schatting al 390 Palestijnen om het leven zijn gekomen. De aanvallen zijn gericht op leden van de veiligheidstroepen van Hamas, maar er vielen ook al zeker 64 burgerslachtoffers.

Nu in het nieuws