Zware brand vernielt woning in Mol

Een brand heeft op oudejaarsdag om 11.30u een huisje op de Molse Boeretangsedreef in lichterlaaie gezet. De bewoner was gaan werken, maar in zijn afwezigheid had de kachel een uitslaande brand veroorzaakt. Het pand is onbewoonbaar.

jrosquin

Een uitslaande brand legde het interieur van een huisje op de Boeretangsedreef in Mol volledig in de as. “Het vuur moet zich razendsnel verspreid hebben”, zegt bevelvoerder Filip Kenis van de Molse brandweer. “Toen wij arriveerden, sloegen de vlammen zowel voor- als achteraan al door de ramen naar buiten.”

Volgens de brandweer was het vuur in de nabijheid van de houtkachel ontstaan. “Waarschijnlijk is een voorwerp oververhit geraakt en heeft het vlam gevat”, zegt Kenis.

Werk

De huurder van het pand was op het moment van de ramp aan de slag bij zijn werkgever, een slagerij in Balen. Zijn zus was wel in de woning aanwezig. Ze kon tijdig buitenraken en alarmeerde de brandweer. De bewoner werd verwittigd door de buren. “Wat kan je doen”, zucht hij. “Je kan geen stokje nemen en het weer in orde maken.”

De man zag zijn hele hebben en houden in vlammen opgaan. De brandweer haalde na de bluswerkzaamheden wat losse voorwerpen uit het huis, maar de meeste spullen waren zwaar door het vuur aangetast.

Kleren

“Ik had plannen voor oudejaarsavond”, reageert de bewoner. “Niet thuis, maar op restaurant. Maar ik moet dan eerst zien dat ik nog ergens kleren kan vinden, want die heb ik niet meer.”

Het gebouw was na de brand onbewoonbaar. De Boeretangsedreef bleef tijdens de blusoperatie voor alle verkeer afgesloten. De Molse burgemeester Paul Rotthier (CD&V) kwam ter plaatse om bij het slachtoffer te informeren of hij zelf een tijdelijk onderkomen kon regelen. Dat was in orde.

MEER OVER Mol

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio