Wat heeft oudejaarsavond te bieden in Antwerpen?

Gezellig op restaurant en daarna een adembenemend ritje in het reuzenrad? of kraak je op oudejaarsavond liever de flessen champagne bij het vuurwerk? In Antwerpen zijn er genoeg mogelijkheden om het nieuwe jaar op jouw manier in te zetten. Wij geven alvast enkele tips.

jvandermosten

Wie samen met tienduizenden Antwerpenaren wil aftellen tot klokslag twaalf uur en het vuurwerk boven de Schelde, kan dat ook dit jaar weer. Zij die geen zin hebben om te staan trekken en duwen aan het Steen, kunnen zich naar Linkeroever begeven.

Linkeroever

Want ook aan het Frederik van Eedenplein wordt het vuurwerk dit jaar muzikaal omlijst. Twintig minuten lang zorgen de schitteringen in de Antwerpse lucht voor veel oeh’s en ah’s. De weerkaatsing op de het water creeert dubbele magie.

De wandeling door de voetgangerstunnel, de beste weg naar het Frederik van Eedenplein op Linkeroever, is meteen een manier om je vijfgangenmenu te laten zakken alvorens je in het feest te smijten. Of doe je dat liever op de ijspistes? De twee pistes op de Grote Markt, een voor kinderen en een voor volwassenen, zijn op oudejaarsavond open tot 22u.

Nachtdorp

Ook in het Antwerpse kerstdorp aan de overdekte hangar bij de cruiseterminal, kan je op oudejaarsavond tot 2u terecht. Naast houten chalets met eten en drinken vind je er een heleboel kermisattracties.

Vlak naast het kerstdorp draait er een reuzenrad. Het Roue de Paris, gebouwd voor de millenniumviering in Parijs, is maar liefst 60 meter hoog en zorgt voor een uniek zicht op het Antwerpse feestgedruis. Om veiligheidsredenen draait het rad een half uur voor en na middernacht niet.

De Lijn zorgt van oud op nieuw de hele nacht voor trams en bussen. Info: www.delijn.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio