Veel spelers uit België in Russische belangstelling

Club Brugge heeft nog geen bod ontvangen van Rubin Kazan, maar Stijn Stijnen verklaarde openlijk dat zijn koffers voor Rusland al gepakt zijn. en de Limburgse doelman is niet de enige. De afgelopen weken werden heel wat spelers uit de Belgische competitie aan russische clubs gelinkt. tot groot jolijt van de Belgische clubleiders, want een speler verkopen aan het oostblok, dat be- tekent: kassa, kassa!

kscherpenberg

Moussa Maazou: staat heel dicht bij een overgang naar CSKA Moskou. Volgens sommige bronnen is de transfer al rond en betalen de Russen tus- sen 3 en 4 miljoen e u r o , maar op Daknam wordt dat nog ontkend. To c h is de kans groot dat de Nigerees naar Moskou trekt.

Jonathan Legear: praatte al met Dinamo Moskou, dat bereid zou zijn om 4 miljoen euro te betalen aan Anderlecht. Maar de Brusselaars zouden 6 miljoen euro willen, waardoor de interesse wat bekoeld is. Ook Paris Saint-Germain, Schalke en Hamburg tonen interesse.

Steven Defour: verleidde Dinamo Moskou tot een lucratief bod van 15 miljoen euro, maar Standard wil er minstens twintig en de speler heeft niet veel trek in Rusland. Toch zou Dinamo nu een monsterbod overwegen.

Luciano Olguin: de Argentijnse spits van Beveren overtuigde Spartak Nalchik tijdens een testperiode van zijn kwaliteiten en heeft een aanbieding van de Russische eersteklasser op zak. Ook Beveren is bereid om mee te werken aan de transfer.

Elyaniv Barda: wekte enkele maanden geleden de interesse op van Saturn Moskou, dat de Israëliër 1 miljoen euro bood en een bod van 2,5 miljoen euro uitbracht bij Genk, maar Genk wil hem niet verkopen onder vier miljoen.

Nana Asare: ook de toekomst van de Ghanese linksback van KV Mechelen lijkt in Rusland te liggen. Tegen Germinal Beerschot zat een niet nader genoemde Russische club op de tribune, die verregaande interesse heeft. Asare mag Malinwa in de zomer voor 2 miljoen euro verlaten.

Stijn Stijnen: bereikte al een persoonlijke overeenkomst met Rubin Kazan, waar hij naar verluidt zo’n 1,5 miljoen euro kan verdienen. De Russische landskampioen zou 80 miljoen euro te besteden hebben om de ploeg te versterken voor de Champions League. De vraagprijs van Club, 3 miljoen euro, is dus geen probleem.

Meer voetbalnieuws