Dolle ijspret op Meulenbroek

Jong en oud bond dinsdagnamiddag voor het eerst de schaatsen aan om te genieten van urenlang glijplezier. Plaats van afspraak was de schaatsweide achter Sporthal Meulenbroek in Hamme, de enige plek in de regio met veilig natuurijs. Dat zorgde voor enthousiaste reacties.

“Enkele jaren geleden legde de gemeente achter Sporthal Meulenbroek een schaatsvijver aan”, vertelt schepen van Sport François de Graef (CD&V). “Het gaat om ondiep water dat vlug een veilige ijslaag aanmaakt. De inwoners van Moerzeke, Hamme, schaatsen graag op de Roggeman, maar dat is niet meer mogelijk sinds dit natuurgebied wordt beheerd door het agentschap Natuur en Bos.“

Ervaren of beginnende schaatsers, kinderen met hun ijsstoel of jongeren die een partijtje ijshockey speelden, allemaal begaven ze zich op het gladde ijs. Georges Van Lyssebetten (76) schaatst al meer dan 65 jaar. “Op maandags trek ik vaak naar de schaatsbaan van Deurne om mijn conditie op peil te houden. Vandaag kan ik eindelijk het natuurijs op. De sfeer in openlucht en bij vrieskou is totaal anders dan in een schaatshal. Ik geniet ervan. Vroeger was er alleen natuurijs. Het duurde soms vier tot vijf jaar eer wij de schaatsen konden aanbinden. Dat is dan weer een voordeel van de indoor-schaatsbanen.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio