Air Liquide blijft in Schelle

De gemeente Schelle kan 2008 alsnog afsluiten met een positieve noot op het vlak van de tewerkstelling. De vestiging van Air Liquide wordt omgeschakeld naar een Europees centrum voor medische gassen, mét behoud van de tewerkstelling en mogelijk zelfs een lichte groei.

Nog niet zo lang geleden leek de Schelse vestiging van de internationale producent van industriële en medische gassen in de Tolhuisstraat op sterven na dood. De vestiging kreeg, mede vanwege een bezwaarschrift, geen nieuwe vergunningen. Na veel gelobby werd beslist een andere richting in te slaan.

De productie van industriële gassen wordt verplaatst naar andere vestigingen. In de Tolhuisstraat wordt in de plaats hét Europees centrum voor medische gassen uitgebouwd. Naast de vernieuwde gebouwen komt er een overdekte ruimte voor de stockage van flessen bij.

Omschakeling

De vergunningen zijn binnen en de omschakeling is al volop bezig. Midden 2009 wordt verwacht dat Air Liquide Medical, de naam waaronder de vestiging voortaan vaart, volledig operationeel zal zijn. Door de omschakeling wordt het bedrijf overigens niet langer als licht Seveso-bedrijf gecatalogeerd.

Burgemeester Rob Mennes (CD&V) reageert verheugd: ”Uitgerekend de dag dat in buurgemeente Hemiksem Bekaert besloot te sluiten, belde Air Liquide mij op. De schrik sloeg mij om het hart, maar het bleek goed nieuws.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio