Start viering 700 jaar Boom

Het eerste luik van het feestjaar ter ere van het zevenhonderdjarig bestaan van Boom start op vrijdag 2 januari en zal drie dagen duren. De voornaamste ingrediënten: een kermis, het reuzenrad Big Eli Wheel, een uitgebreid happy hour en een groots vuurwerk.

Het zal in 2009 precies zevenhonderd jaar geleden zijn dat er voor het eerst van 'Boome' werd gesproken. Met Bomenaars ontmoeten Bomenaars start het eerste feestweekend van het nieuwe jaar in het teken van deze verjaardag die zeven eeuwen overspant.

Reuzenrad

Vrijdagmorgen 2 januari wordt een authentiek Amerikaans reuzenrad, dat dateert uit 1937, opgesteld aan de Kaai. Vanaf 14u kan je Boom van hoog in de wolken bewonderen. Diezelfde namiddag en ook de hele zaterdag kan je een ritje wagen voor één euro. Aan de Kaai staan ook enkele kermisattracties opgesteld aan de Kaai.

Volksfeest

Zondag 4 januari start het echte volksfeest. Tussen 15u en 17u is er een happy hour met gratis consumpties voor alle Bomenaars. Om 18u vindt een groots vuurwerk plaats dat wordt doorspekt met een historische evocatie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio