Liebrecht Vanbeckevoort kaapt Bornemse cultuurprijs weg

Liebrecht Vanbeckevoort, die in 2007 in de finale van de Koningin Elisabeth­-wedstrijd voor piano aantrad, krijgt de cultuurprijs van de gemeente Bornem. De pianist is inmiddels wel al van Bornem naar Herent verhuisd.

De nu 24-jarige Liebrecht Vanbeckevoort is als pianist een schitterende ambassadeur geweest voor de gemeente Bornem, die hij via zijn internationale bekroningen tot ver buiten de landsgrenzen faam bezorgde. Kroon op het werk van de gelauwerde pianist was uiteraard het feit dat hij in 2007 finalist werd in ‘s werelds meest prestigieuze pianoconcours, de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij werd er zesde laureaat, maar tegelijk ook publiekslieveling. Onlangs nog bracht hij een eerste solo-cd uit.

Liebrecht Vanbeckevoort mag zich een volbloed Klein-Brabander noemen. Na zijn geboorte in Mechelen, bracht hij zijn prilste kinderjaren in Sint-Amands door, waarna het gezin naar Puurs verhuisde. Toen hij als pianist zijn summum bereikte, woonde hij al in Bornem. Inmiddels is hij getrouwd en vonden Vanbeckevoort en zijn vrouw na een kort intermezzo in Brussel hun definitieve stek in Herent.

De Klein-Brabander ontvangt de cultuurprijs op vrijdag 16 januari na afloop van een concert in cultuurcentrum Ter Dilft om 20.30u. Meer info: www.liebrechtvanbeckevoort.com en www.terdilft.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio