Mechelen zet door met vernieuwing voetpaden

In de eerste maanden van 2009 zet het Mechelse stadsbestuur door met zijn investeringen in het openbaar domein. Zo staat onder meer de vernieuwing van de voetpaden in de Leopoldstraat en de vervanging van de asfaltlaag van de straten in de wijk

Arsenaal op het programma.

Net geen 160.000 euro trekt Mechelen uit voor de vernieuwing van de voetpaden van de Leopoldstraat. Afgelopen zomer heeft het Vlaams Gewest er nog de asfaltlaag vervangen. “Samen met de pas afgewerkte heraanleg van de Colomastraat moet dit een nieuwe impuls geven aan de stationswijk”, stelt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Voor de eerste helft van 2009 kondigt ze ook de vernieuwing van de slijtlagen van de straten in de wijk Arsenaal aan. “Van die werkzaamheden wordt gebruikgemaakt om het aantal parkeerplaatsen te maximaliseren. Samen met de nieuwe buurtparking in de Hamerstraat moet deze ingreep de parkeerdruk er drastisch verlichten”, gaat schepen Geypen voort.

Voorts krijgen ook de Caputsteenstraat en de Borchtstraat een nieuwe asfaltlaag en mag een aannemer het kruispunt Eggestraat-Geerdegem-Schonenberg onder handen nemen. De realisatie van verhoogde fietspaden in Brusselpoortstraat en Boerenkrijgstraat moet eveneens in het voorjaar van 2009 worden uitgevoerd volgens de huidige planning.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio