Putte huldigt 16.000ste inwoner

Dertien jaar en negen maanden nadat Britt Moras als 15.000ste inwoner van Putte gevierd werd, was het dinsdagavond aan Fien Willemssens om als 16.000ste inwoner ontvangen te worden op het gemeentehuis.

Fien Willemssens is geboren op 21 april 2008 als dochter van Karel, die altijd al in Putte woonde, en Els Van Mechelen, die vier jaar geleden naar Putte terugkeerde en er samen met Karel, dochter Fien en zoontje Arno aan de Reetvelden woont. “Het is goed wonen in het centrum van Putte. Het is er gelukkig niet te druk”, zegt mama Els.

Fien is de achterkleindochter van Jef Willemssens, de vroegere Putse gemeentesecretaris die meermaals in de verzetsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog staat vermeld. Fien kreeg uit handen van de burgemeester een cadeaubon voor een baby­winkel, terwijl mama Els bloemen kreeg. Heel de familie was aanwezig bij de ontvangst.

Gestage groei

Burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld) spreekt over een “stille maar gestage groei” wat het aantal inwoners betreft. “Ons bevolkingscijfer is jaren gestagneerd. We kregen een oudere bevolking, maar de jongste jaren zijn er veel verkavelingen en appartementen bijgekomen. Dat heeft de groei versneld. Op dit moment tellen wij al 16.169 inwoners en er zijn nog een aantal woonprojecten op komst, zodat wij verwachten in 2009 de 16.500ste inwoner te kunnen verwelkomen.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio