Stad kiest voluit voor groene stroom

Vanaf nieuwjaarsdag draaien de diensten van het Mechelse stadsbestuur voor de volle honderd procent op zogenaamde groene stroom. Mechelen onderzoekt intussen of het eventueel zelf mee groene stroom kan genereren met de plaatsing van zonnepanelen op stadsgebouwen.

Mechelen is, zich bewust van het nut van een duurzaam energiebeleid, in de loop van 2008 al van start gegaan met de recuperatie van regenwater. Daarmee bevoorraadt de stad haar uitvoeringsdiensten voor de dagelijkse werking. Met die zet bespaart Mechelen jaarlijks zo’n 5.000 euro op de waterfactuur.

Met de keuze voor honderd procent groene energie wil Mechelen nog een stapje verder gaan in zijn duurzame houding. “Oprechte bekommernis om het milieu en het klimaat en het goede voorbeeld geven, zijn onze voornaamste beweegreden voor deze keuze. Op de factuur zal het slechts voor een kleine besparing zorgen”, licht schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld) toe.

De groene elektriciteit die vanaf 1 januari wordt afgenomen, wordt aangewend voor de werking van de stedelijke installaties, gebouwen en de openbare verlichting. Mechelen sluit intussen niet uit dat het nog zonnepanelen plaatst op de stadsgebouwen. “We hebben al in kaart gebracht hoeveel vierkante meter dak we ter beschikking kunnen stellen”, zegt schepen Geypen nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio