Meerderheid wil voorgevel oude rijkswachtkazerne behouden

De CD&V-meerderheid heeft haar standpunt omtrent de oude rijkswachtkazerne in Westerlo bekendgemaakt. De voorgevel blijft en achteraan komt parkeergelegenheid. Een publiek-private samenwerking wordt niet uitgesloten.

De partij sluit niet uit dat de gemeente het gebouw verkoopt, eventueel aan privépartners. In dat geval moet de gemeente medezeggenschap krijgen over de bestemming.

“De voorgevel willen we bewaren omdat die waardevol is en om het dorpszicht niet te schaden”, stelt Kristof Welters, fractieleider van CD&V. CD&V wil achter de kazerne parkeergelegenheid creëren. “De huidige garage van de brandweer verdwijnt, de locatie is ideaal om een parking in te planten”, vervolgt Welters. “Hoe we dat concreet gaan uitvoeren, weten we nog niet.”

Frans De Cock (Open Vld) vindt dat de gemeente rekening moet houden met wat er achter de voorgevel gebeurt wat betreft woongelegenheid, handel en verenigingsleven.

De kazerne dateert van 1897. Half februari vindt er een infovergadering plaats waarin de studie over het gebouw wordt toegelicht en waarbij geïnteresseerden ideeën kunnen aanbrengen. De studie over de toestand van het gebouw kan je inkijken op het gemeentehuis.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio