Lier klinkt en eet op 2009

Al voor de zevende keer organiseert het stadsbestuur van Lier een nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt. Die vindt dit jaar plaats op zondag 4 januari van 11.30u tot 13.30u.

cvanrompaey_fr

"De receptie staat in het teken van duurzaam en eerlijk feesten. Met de campagne 'Lier voor Fairtradegemeente' slaan de stad, inwoners, lokale winkels, horeca, bedrijven, scholen en verenigingen immers de handen in elkaar om samen de titel van Fairtradegemeente binnen te rijven. Deze titel geeft niet alleen aan dat we via milieu- en mensvriendelijke handel kansen willen bieden aan producenten in het Zuiden, maar promoot ook duurzame, streekeigen en seizoensgebonden producten", zegt schepen voor Duurzame Ontwikkeling Els Van Weert (Lier Leeft).

Reuzentaart

Naast het Liers Kerstbier, smoutebollen, een verfrissend fruitsapje van Oxfam Wereldwinkel, gebakken haring of soep van de Koninklijke Moedige Bootvissers en een hapje van de Lierse slagers kan je tijdens dit gezellige ontmoetingsmoment ook weer genieten van een reuzentaart gemaakt door de Koninklijke Lierse Bakkersbond.

"Onze taart is 2,4 bij 1,2 meter groot. Ze wordt vrijdag gebakken en op zondag beginnen we ze vanaf 10u op de Grote Markt af te werken met fruit en dertig liter slagroom die we krijgen van het Lierse bedrijf Virelac. Tegen 13u moet de fruittaart klaar zijn en kan ze aan de bevolking worden uitgedeeld", zegt bakker Johan Hendrickx.

Chris VAN ROMPAEYMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio