“Wereld van hoge hakken en borsten is afzien!”

Als nieuwjaarsgrap beklommen enkele vrienden een podium op hoge hakken. Nu, zeven jaar later, boeken de Heidediva’s de zoveelste recordverkoop voor hun nieuwe show.

Een show van de Heidediva’s is puur volksvermaak, waarbij het publiek spontaan op tafels en stoelen danst. Een grap lag aan de basis van deze knotsgekke formatie. ”We verkleedden ons met oudjaar met vrouwenspullen”, vertelt Bart Ulenaers, de energieke en glamoureuze Miss Venuzz. ”Iedereen was zo enthousiast over onze acts dat we besloten ermee door te gaan.”

Medewerkers

Inmiddels werken de diva’s met een team van dertig medewerkers. Zo worden ze sinds twee jaar bijgestaan door de dansgroep Let’s Dance. ”We zijn nu veel professioneler en besteden aandacht aan elk detail”, vult Danny Rombouts, alias de temperamentvolle diva Miss Dolly aan. ”Onze kledij wordt zelfs op maat gemaakt door Sandra van de Kledingkliniek in Mol-­Wezel. Naast onze jaarlijkse shows in Balen­-Rosselaar kan iedereen ons nu ook boeken voor allerlei feestjes.”

Naast de repetities moet er gewerkt worden aan het decor en dat neemt Filip Martens, Miss Lovely Lady Love voor zijn rekening. ”Ik ben creatief en heb een eindeloze fantasie. Meer heb ik niet nodig om er elk jaar iets uniek van te maken.” De prettig gestoorde Miss Lovely Lady Love wordt onder meer enorm gesmaakt voor zijn/haar vertolking van La Esterella.

Billenkletsers

De diva’s zijn zeer gestresseerd en hebben nood aan een vakantie in de bergen. Die zal gepaard gaan met veel glitter, glamour, pluimen en ­billenkletsers. Hun nieuwe show Met heel den brol naar Tirol belooft hilarisch te worden. Jaar na jaar wordt het gebeuren aan elkaar gepraat door Chris Kerckhofs­, die de rol van Philo­mène voor haar rekening neemt. Zij zorgt voor de komische noot wanneer de diva’s zich omkleden. ”Zonder haar kunnen de diva’s niet voort. Zij speelt Philomène niet, zij ís Philomène!”, ­bevestigen de diva’s.

”De wereld van valse wimpers, hoge hakken en borsten is ­afzien, maar het publiek is onze brandstof. Niets geeft meer voldoening dan hen aan het lachen te brengen”, sluit de gekke bende af. Meer info: 0497-47.06.86

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio