1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

'Hongerstaker' Trabelsi wilde Dutroux doden in gevangenis

De Tunesisch-Belgische terrorist Nizar Trabelsi, die volgens zijn advocaat al twee weken in hongerstaking is, zou plannen hebben gehad om Marc Dutroux te doden in de gevangenis van Ittre. Dat zou ook de reden zijn waarom beiden werden overgeplaatst. Dutroux verhuisde de dag voor Kerstmis naar Nijvel, Trabelsi eerder al naar de supergevangenis van Brugge.

jrosquin

De tot levenslang veroordeelde kindermoordenaar Marc Dutroux mocht net voor Kerstmis zijn valies pakken in Ittre. Hij verhuisde totaal onverwachts en onaangekondigd naar de gevangenis van Nijvel, een paar tientallen kilometers verderop. De reden was niet omdat Dutroux Ittre "een concentratiekamp" had genoemd of dat hij liever naar de minder strenge gevangenis van Nijvel wilde verhuizen. Wel dat zijn leven mogelijk in gevaar was.

Handlangers gezocht

Volgens cipiers in de zwaarbewaakte gevangenis van Ittre circuleerden er geruchten dat de veroordeelde terrorist Nizar Trabelsi plannen had om Marc Dutroux om te brengen. Hij zocht binnen de gevangenis handlangers die hem daarbij wilden helpen.

Ex-voetbalprof Nizar Trabelsi werd in 2004 tot een gevangenisstraf van tien jaar veroordeeld omdat hij een aanslag beraamde op de legerbasis van Kleine Brogel. Hij werd in het verleden al verschillende keren overgeplaatst. Onder meer uit vrees dat moslimterroristen hem zouden willen bevrijden.

Hongerstaking

Op 18 december werd Trabelsi overgeplaatst van de gevangenis van Ittre naar Brugge. Hij zat echter nog maar sinds 22 november in de gevangenis van Ittre. Sinds de dag van zijn overplaatsing zou Trabelsi in hongerstaking zijn. Hij wil op die manier zijn ongenoegen uiten over de hoge veiligheidsmaatregelen in de Brugse gevangenis.

Terreuralarm

Vorig jaar rond deze periode werd in ons land zelfs het terreuralarm afgekondigd omdat er plannen zouden geweest zijn om Trabelsi met geweld uit de gevangenis te bevrijden. Hij zit intussen in de best beveiligde vleugel van de gevangenis van Brugge en wordt mogelijk binnenkort aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

Meester Xavier Magnée, advocaat van Dutroux, reageert verrast op de geruchten dat een aanslag op zijn cliënt beraamd zou zijn. Volgens de advocaten van Trabelsi blijft men hun cliënt maar van alles verdenken, maar kon men tot nu toe geen enkel hard bewijs vinden.

Uitlevering

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist over drie weken over de uitlevering van Trabelsi aan de Verenigde Staten, waar hij verdacht wordt van terrorisme en bendevorming.

Vastgoed

Jobs in de regio