1 / 2

Sint-Truiden noch Lierse laat een steek vallen: 1-0

Sint-Truiden blijft op kop van de rangschikking in tweede nationale. De Kanaries versloegen OH Leuven met 1-0. Ook Lierse won met het kleinste verschil, in eigen huis tegen VW Hamme. Antwerp kwam niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel in Eupen, terwijl Beveren won van Brussels.

pirombouts

Veel heeft het niet gescheeld of Lierse was leider STVV gisteren tot op één puntje genaderd. In de thuismatch tegen Leuven leek het er immers lange tijd op dat de Kanaries op hun zoveelste gelijkspel afstevenden. Maar op tien minuten van het einde nam Wilmet (foto) de spanning weg. Het bleef wel bibberen tot de slotminuut.

Lierse - Hamme

Lierse had ook niet veel overschot. Het startte fel en Radzinski, Buyens en Cavens hadden elk het openingsdoelpunt aan de voet. Een vroeg doelpunt bleef echter uit, en het was op een stilstaande fase dat Rimkus Frederik Frans bereikte, die de 1-0 voorbij Deprez joeg.

Nadat Dreesen echter geblesseerd uitviel, leek Lierse van slag. N'Diay gaf al kort na rust voor richting Van Hyfte, maar Kujovic redde. Diezelfde Van Hyfte testte op het uur de vuisten van Kujovic, die in hoekschop kon ontzetten. De Liersedoelman moest zich ook onderscheiden op een poging van De Lange.

Tien minuten voor tijd knalde Samir op doel. Zijn poging ging van paal naar paal en zo weer het veld in. Jurgen Cavens kon nog op doel koppen, maar zag zijn poging op de doellijn gered. De Pallieters konden de kleine voorsprong wel behouden tot aan het laatste fluitsignaal.

Oostende en Antwerp

Achtervolger Oostende ziet STVV en Lier verder weglopen na een gelijkspel op Doornik. De Kustploeg werd daarbij geholpen door een own-goal van Di Tullio. In de stand heeft STVV nu 42 punten, Lierse 39, Oostende 34 en zakt Antwerp, dat niet aan scoren toe kwam tegen Eupen, naar de vijfde plaats.

Uitslagen 19de speeldag: Sint-Truiden - OH Leuven 1-0 Lierse - Hamme 1-0 Eupen - Antwerp 0-0 Doornik - KV Oostende 1-1 Beveren - Brussels 2-1 Virton - Waasland 1-2 Deinze - FC Luik 1-2 Ronse - O. Charleroi 3-2

MEER OVER Sint-Truiden

Meer voetbalnieuws