1 / 2

Arshavin "beste voetballer van voormalige Sovjet-Unie"

Andrei Arshavin is verkozen tot beste voetballer van de voormalige Sovjet-Unie. Intussen gonst het ook van de transfergeruchten rond de Russische spits van Zenit Sint-Petersburg.

pirombouts

De 27-jarige Arshavin haalde het, net als vorig jaar, van Yuri Zhirkov van CSKA Moskou. Oekraïner Anatoli Tymoschuk, ploegmaat van Arshavin, vervolledigde het podium. De verkiezing van beste voetballer van de voormalige Sovjet-Unie wordt in 15 ex-Sovjet-republieken georganiseerd door de Russische krant Sport-Express.

Euro 2008

De 27-jarige Arshavin schitterende op het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Hij stootte er met Rusland door tot in de halve finales. In de kwartfinale blonk Arshavin uit tegen Nederland.

De ploegmaat van onze landgenoot Nicolas Lombaerts (ex-AA Gent) werd dit jaar met Zenit Sint-Petersburg kampioen van Rusland. Zenit won in mei ook de finale van de UEFA-beker tegen de Glasgow Rangers en greep eind augustus ook nog eens de Supercup tegen Manchester United.

Transfer?

"Andrei vertrekt in januari. Dat is zeker", stelt de manager van Arshavin. "De club weet dat dit het ideale moment is om hem te laten gaan." Topclub als Arsenal, Bayern München en Real Madrid zouden interesse hebben voor de kleine Rus.

Meer sportnieuws