Kalveren komen om in stalbrand

Bij een stalbrand in de Palmboomstraat in Veerle (Laakdal) zijn zaterdag vier kalveren omgekomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Enkele jagers hadden de brand zaterdag rond 9.24u opgemerkt. “Ik stond aan mijn boerderij. Ze hebben mij geroepen en ik ben mijn dieren uit de stal gaan halen”, vertelt landbouwer Ronny Clerckx. “Ik heb dertig tot veertig koeien naar buiten gebracht. En twee tractoren. Het was volop aan het branden, maar schrik heb ik niet gehad.”

Ondanks de evacuatie zijn enkele dieren toch gestorven. “Er zijn vier kalveren achter gebleven. Zij zaten nog vooraan en zijn verkoold”, gaat Clerckx verder.

Versterking

Het familiaal melkveebedrijf heeft schade opgelopen. Het dak van het eerste gedeelte van de stal is helemaal in vlammen opgegaan. Het brandweerkorps van Westerlo riep versterking van dat van Geel om de brand te helpen blussen.

“De beesten waren allemaal weg toen we toekwamen, maar de stal stak vol met stro. Dat brandt fel en we konden er niet aan”, vertelt brandweerofficier Goossens. De brandweer liet uiteindelijk machines komen om de muur van de stal weg te halen. De korpsen hebben nog tot 22u nageblust.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio