Treinreizigers uren in de kou door defecte bovenleiding

In de omgeving van Duffel heeft zaterdagmorgen een trein drie uur stilgestaan door problemen met de bovenleiding. Doordat de stroom binnen het toestel uitviel, zaten de getroffen passagiers noodgedwongen in de vrieskou.

kscherpenberg

Zat u in de bewuste trein, of kent u iemand die er uren in de kou zat tussen Sint-Katelijne-Waver en Duffel? Mail ons dan uw verhaal. Vergeet ook uw contactgegevens niet te vermelden!

De trein in kwestie was die van Brussel-Zuid richting Amsterdam, die om kwart over zeven vertrok. Doordat de trein zijn doorreis moest staken door een defecte bovenleiding in een omgeving zonder station of perron, mochten de ongeveer honderd reizigers niet uitstappen.

Bibberen

Ook de stroom viel uit en daardoor moesten de inzittenden van de trein urenlang de koude trotseren. De Civiele Bescherming snelde ter hulp met warme drank en dekens. Uiteindelijk stuurde de NMBS een hulptrein. Die sleepte het defecte toestel naar het station van Kontich.

De socialistische spoorvakbond ACOD klaagt intussen de ingewikkelde structuur van de NMBS aan, die de oorzaak zou zijn van de trage hulpverlening. Infrabelwoordvoerder Petit weerlegt die bewering en meent dat de oorzaak te zoeken is bij de kerstvakantie. "Dan is er minder materieel en minder personeel beschikbaar", aldus Petit.

MEER OVER Duffel

Nu in het nieuws