Bewoners De Bron krijgen eigen kamer

In De Bron, het home en dagcentrum voor andersvaliden in Beveren, worden er volgend jaar vijf kamers bijgebouwd. Van de dertig permanente bewoners moeten er nu een paar een kamer delen, en daar wil het OCMW als eigenaar wat aan doen.

De Bron combineert de functies van home en dagcentrum. Dertig mensen met een mentale handicap wonen er permanent, vijftien andere komen van 9u tot 17u naar het dagcentrum. Een paar vaste bewoners moeten nu nog een kamer delen, en dat geeft af en toe wat probleempjes. Het is ook niet meer van deze tijd, vond het OCMW, daarom werd op de jongste OCMW-raad het licht op groen gezet voor een uitbreiding door de aanbesteding voor de werken goed te keuren.

Uitbereiding

Voorzitter Ann Cools van het Beverse OCMW verwacht dat de bewoners nog in 2009 allemaal in hun eigen kamer slapen. Voor het project wordt 170.000 euro uitgetrokken.

De Bron zette ook de eerste stappen naar een uitbreiding van het centrum. De aanvraag voor het opstarten van een nieuwe leefgroep werd ingediend, het is wachten op subsidies.

Met die nieuwe groep wil De Bron iets doen aan de lange wachtlijst. Die loopt nu op tot dertig jaar, omdat de bewoners er hun leven lang mogen blijven.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio