“De glasscherven vlogen in ons bord”

Op de Heirbaan in Hamme-Zogge reed een terreinwagen donderdagmiddag binnen in een woonkamer. De familie De Greyt was net aan tafel gegaan voor het kerstmaal toen het puin plots in het rond vloog.

Na een geslaagde kerstavond, schoven vader Alfons De Greyt (62) en moeder Rita Dhauwe (58) met dochter Krista De Greyt (36), haar man Patrick Aring en kleinzoon Nick Van Geeteruyen (16) opnieuw aan om de restjes van de avond voordien op te eten. De familie zat net vijf minuutjes aan tafel, toen een terreinwagen de woning kwam binnengestoven. “Het was of we buiten een windhoos hoorden suizen. Nog geen seconde later vlogen de glasscherven ons om de oren,” vertelt kleinzoon Nick.

De auto knalde door het raam aan de voorzijde van de woning. De eettafel stond gelukkig aan de andere kant van het huis, zodat iedereen ongedeerd bleef. “Maar het heeft niet veel gescheeld, want vijf minuten daarvoor zaten we nog allemaal in de zetel die tegen het raam stond,” vertelt vader Alfons De Greyt.

Gevlucht

In een eerste moment had niemand door wat er aan de hand was. “Het enige wat we zagen was een stofwolk. Toen we beseften dat er een auto in de woonkamer stond, zijn we naar achter gevlucht. Je weet nooit of zo’n wagen kan ontploffen."

De woonkamer van de familie is voorlopig onbruikbaar. “Dat zal voor maart niet in orde zijn,” vreest vader De Greyt. “Voorlopig zitten we knus bij elkaar in de keuken, met de deur goed dicht zodat de koude van de woonkamer weg blijft. Gelukkig zouden we oudjaar niet hier vieren. Het zou wel wat krap zijn, met zijn allen in de keuken.”

Verbaasd

Alfons De Greyt is nog altijd verbaasd dat de auto tot in zijn woonkamer is gevlogen. “Hier vliegen regelmatig mensen uit de bocht. Ze belanden meestal in de gracht. Ik dacht altijd dat we wel zouden gespaard blijven, omdat ons huis wat naar achteren staat. Ook de tuin van de buren werd verwoest en bij ons reed de terreinwagen ook nog een spar omver.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio