Leerlingen nemen oude L’Avenirsite in

Dat de oude L'Avenirsite in Lier aan een nieuw leven begonnen is als hip kunstencentrum, is oud nieuws. Dat de Vriendenkring van de Academie er momenteel al haar tweede tentoonstellingsproject heeft, is pure actualiteit. Een bezoekje aan de site is alleszins de moeite waard.

De vervallen site aan de rand van de Pallieterstad heeft iets mysterieus, zeker in het donker. Het is de gedroomde plek om hedendaagse kunst te tonen en te bekijken. De komende weken nemen de leerlingen en oud-leerlingen van de kunstacademie van Lier de site in om er hun schilderijen - voor het grootste deel acryl en olieverf op doek - en een klein aantal sculpturen tentoon te stellen. Vanwege de hoge vochtigheidsgraad zijn de grafici niet van de partij. Niet verwonderlijk, want op enkele plaatsen regent het letterlijk binnen. De modeklas heeft dan weer wel een soort van 'peepshow' opgesteld.

Overdonderend

"Oorspronkelijk was het de bedoeling om ook werk van leraars en oud-leraars tentoon te stellen", vertelt een apetrotse voorzitter Maurits Troch. "De belangstelling van de (oud-) leerlingen zelf was echter zo overdonderend dat de (oud-) leraars het hebben moeten afleggen. Enkelen onder hen hebben trouwens hun kunnen onlangs nog getoond tijdens 'Meesterkabinetten' in het Vleeshuis. Voor de tentoonstelling in L'Avenir werd een selectie gemaakt uit het werk van een dertigtal kunstenaars, die elk drie werken mochten binnenbrengen."

Geen gemakkelijk karweitje dus, maar het resultaat mag er zijn. Allerlei stijlen, van strikt figuratief tot zuiver abstract, komen aan bod in de tentoonstelling.

Tot 11 januari aan het Sionsplein, open tijdens de weekenddagen van 14 tot 18u.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio