Sint-Amands werft drie personeelsleden aan

“Onze gemeente moet ook de basiszorgen verlenen die iedereen normaal vindt, maar bij ons slokken die in verhouding met grotere gemeenten een forsere hap uit het budget”, zegt CD&V-burgemeester Freddy Sarens ter verdediging van het budget voor 2009.

Om de basisdiensten te verlenen, moet Sint-Amands drie nieuwe personeelsleden aannemen. Een voor de milieudienst omdat de gemeente taken van Igemo zal overnemen en een tweede voor de ruimtelijke ordening omdat de gemeente op dat vlak recentelijk ‘ontvoogd’ is en dus meer bevoegdheden en taken heeft. Een derde personeelslid komt de cultuur, jeugd- en communicatiedienst versterken.

Belastingen verhogen is uitgesloten door het sociaal pact dat de gemeente afsloot met de Vlaamse overheid. Sint-Amands zal dus erg zuinig omspringen met de investeringen zonder de projecten daarom in de koelkast te zetten.

Oppositiepartij LOS vond alles te vaag en begreep ook niet hoe de gemeente ten gepaste tijde met oplossingen zou uitpakken als ze die nu nog niet kende. “Als ik mijn budget thuis zo zou beheren, dan is mijn vrouw morgen weg”, lacht Maurits Bellon (LOS).

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio