Gemeente bouwt parkeerplaatsen in 2009

Om de kwaliteit van de bestaande parkings aan de rand van het centrum te verhogen, wil Puurs in de loop van volgend jaar enkele parkings heraanleggen. De parking aan de sport- en evenementenhal krijgt niet alleen een nieuwe toplaag, maar wordt ook uitgebreid met dertig parkeerplaatsen.

In de stationsomgeving aan Spoorwegkaai, in de buurt van het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw, komen ook nieuwe plaatsen. Ook de parking naast het Kerkplein wordt in 2009 grondig aangepast. Voor die werkzaamheden trekt Puurs 165.600 euro uit.

Als de tweede fase van die herinrichting af is, komt er ook een nieuw parkeerplan. ”Het centrum van Puurs is al jaren een blauwe zone, maar die zal heringericht worden. Voor deze zone worden dan twee regimes aangehouden: een parkeerduurbeperking tot een halfuur voor de Botermarkt en op enkele duidelijk af te bakenen delen van de Hoogstraat. In de rest van de blauwe zone wordt het parkeren beperkt tot twee uur”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

Een ander belangrijk element in het nieuwe parkeerplan is de realisatie van bewegwijzerde parkeerroutes. Vier verschillende routes moeten iedereen zonder omwegen naar het juiste parkeerterrein leiden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio