Uitbreiding haven haalt vrachtverkeer van wegen

In de ’haven van Herentals’ werd onlangs 400 meter loskade vernieuwd. Centerbeton, dat de loskade in concessie heeft en verhuurt, geeft aan dat nog meer bedrijven er binnenkort kunnen lossen en laden. Goed nieuws, want meer transport over het water haalt het vrachtverkeer van de wegen.

Jo Van Hoeck (39) zit van kindsbeen af in de bouw. Aan de ‘haven van Herentals’, geprangd tussen de Ringlaan en het Albertkanaal, maakt hij zijn beton. “Aan onze vernieuwde loskade kunnen schepen tot 3.000 ton aanleggen”, legt Jo uit. “Binnen twee maanden plaats ik hier mijn nieuwe overslagkraan. Die heeft een loscapaciteit van 500 ton per uur.”

Jo lost jaarlijks 200.000 ton zand en grind op de loskade, maar verhuurt ze ook aan derden. Zo wordt al het wegenzout van Willems in Vorselaar hier gelost. En er is nog ruimte genoeg voor andere bedrijven. De loskade werd vernieuwd met het eigen beton van Centerbeton. De dienst van de scheepvaart investeerde 1,9 miljoen euro in de heraanleg.

Bij Centerbeton werken tien personeelsleden plus vaste onderaannemers. Het cliënteel bestaat vooral uit aannemers, maar het bedrijf levert ook aan particulieren. Centerbeton realiseerde in 2007 een omzet van 7,2 miljoen euro. Meer info: 014-22.15.86 of info@nvcenterbeton.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio