Lekker tafelen in Tables

Precies vijftien jaar nadat Danny Pauwels en Francine Van Baelen hun restaurant De Werf in het centrum van Lier verkochten, openen ze restaurant Tables aan de Mechelsesteenweg 436 in Lier, vlak bij de grens met Duffel. Een bewuste keuze, want hier aan de rand van de stad kunnen we onze klanten gratis privéparking aanbieden", zegt Danny.

cvanrompaey_fr

Danny en Francine leidden van 1979 tot 1993 restaurant De Werf aan de gelijknamige straat naast de Binnennete. "Daarna hebben we nog een restaurant in Rijmenam (Bonheiden) gehad, tot we in 1996 een belangrijke beslissing namen. We zouden gedurende vijf jaar een reis rond de wereld met een zeiljacht maken. Na deze unieke ervaring toverden we in de buurt van Bordeaux een oude beenhouwerij tot een restaurant met gastenkamers om. Dat hebben we tot twee weken geleden nog zelf opengehouden", vertelt Danny.

Witte villa

"Maar wat we de voorbije jaren ook allemaal hebben gedaan, steeds hield ik in gedachte om mijn carrière opnieuw in België, en als geboren en getogen Lierenaar liefst in Lier, af te sluiten. Onze zoektocht naar een geschikt pand bracht ons naar deze witte villa aan de Mechelsesteenweg. De garage verbouwden we tot keuken, de woonkamer en de vroegere keuken tot restaurant. Er is plaats voor zowat 35 personen, maar tegen de zomer breiden we uit met een groot tuinterras en veranda. Voor het restaurant kunnen tien auto's parkeren", zegt Danny Pauwels.

Vier koks

Danny en Francine runnen restaurant Tables samen met hun zoon Dennis en dochter Candice. "Beiden zijn als kok afgestudeerd, wat betekent dat we dus vier koks in huis hebben. We bieden een Frans-Belgische keuken aan en de mensen kunnen uit de kaart kiezen of opteren voor een lunch- of degustatiemenu. Voor late beslissers hebben we nog enkele plaatsen vrij voor het eindejaarsmenu op 31 december en het nieuwjaarsmenu op 1 januari", benadrukt Danny.

Info: 03-283.57.06 en www.tableslier.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio