“Ik hou van Kempense figuren als Moe Melle”

In een uitzonderlijk poëtische en beklijvende sfeer wordt momenteel in Zoersel het toneelspel Kerst op Einhoven opgevoerd. “Er treden uitsluitend typisch Kempense figuren in op. Dat maakt het zo interessant”, zegt actrice Mia Van Aelst (65).

In een regie van Sus Derkinderen vertelt Jos Geens het verhaal van auteur Wim Van Gelder Kerst op Einhoven. Enige actrice in het stuk, behalve moeder Maria, is Mia Van Aelst, de uitbaatster van herberg ’t Boshuisje. Zij speelt al van in het begin, nu al voor de achtste keer, de rol van Moe Melle. “Het is een prachtige rol, ik kan er mij volledig in uitleven. Ik heb Melle zelf nog gekend: een vrouw met karakter, gemoedelijk en toch kordaat. Kortom, een Kempense vrouw die uit het goede hout is gesneden.”

Als actief lid van de Zoerselse gidsenbond houdt Mia van het eenvoudige, natuurlijke leven. “Ik woon nu ongeveer een jaar in een ecologisch huis. We hebben een eigen waterzuivering, we verbruiken zo weinig mogelijk energie en leven zo milieuvriendelijk mogelijk. Zonder dat zij het wist, was Moe Melle op vele vlakken mijn grote voorbeeld.”

Er zijn nog opvoeringen op 26, 27 en 28 december om 20u

Vastgoed

Jobs in de regio