"Politie doet haar werk onvoldoendel"

Print
Duffel - N-VA Duffel stelt de gemeentelijke dotatie aan politiezone Bodukap in vraag. Toch keurde raadslid Koen Frederickx de dotatie tijdens de gemeenteraadszitting mee goed.

"We vinden 1,5 miljoen euro veel geld", zegt N-VA-voorzitter Geert Aerts. "Zeker als je ziet hoe dikwijls er in Duffel wordt ingebroken en er toch zelden of nooit anti-inbraakcontroles zijn. Verder vragen we ook al twee jaar tevergeefs om het ochtendlijke politietoezicht voor schooltijd te behouden. Ook aan onze vraag om doorgedreven snelheidscontroles uit te voeren in het centrum van Duffel, wordt geen gevolg gegeven."

Met die opmerkingen wil N-VA het algemene beleid rond verkeersveiligheid in Duffel in twijfel trekken. Toch keurde N-VA de dotatie met coalitiepartner CD&V mee goed. "Tegenstemmen of zich onthouden lost de grond van de zaak niet op", stelt Aerts. "De politiesamenwerking is nu eenmaal wettelijk geregeld, tegen onze zin in. We hopen dat het ooit weer verandert, maar ondertussen willen wij dat de politie in onze gemeente haar werk doet. Dat die politie daar geld voor nodig heeft, is duidelijk. Wij willen dat geld ook niet afnemen."

De politiezone Bodukap bestaat uit de gemeenten Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte.

Chris VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio