"Hij was blij dat hij weg kon uit Disneyland"

Print

Hij was blij dat hij weg kon uit Disneyland

Op de foto’s die maandagavond aan het paleis van Laken werden gemaakt, prijkt een glunderende Miet Smet, de kersverse echtgenote van verkenner Wilfried Martens. ”Ik ben natuurlijk trots op Wilfried. En ik ook blij voor hem dat hij wat vroeger weg kon uit Disneyland Parijs. Hij liep daar vreselijk ongelukkig rond.”

”We wisten van ’s morgens dat er misschien iets op komst was. Wilfried moest bereikbaar blijven, zo had het paleis ons laten weten. Toen het telefoontje kwam dat we onmiddellijk naar Brussel moesten, reageerde Wilfried opgelucht en verlost. Zoveel volk, dat wachten aan de attracties, soms meer dan een uur, dat is niets voor hem. Op de duur moest ik én de kinderen én Wilfried opvangen. Hij was blij dat hij daar weg kon.”

Maar de koning stuurt uw kerstvakantie wel in de war...

”Ik ben ook politicus, ik weet hoe dat gaat. En Wilfried is woensdagavond op het kerstfeest hier in Lokeren, dat is het belangrijkste. Vijftien mensen van mijn familie, zoals elk jaar. Dat gaat gewoon door. Met Kerstmis zullen er ook wel niet te veel gesprekken zijn zeker? De week nadien kan een probleem zijn. We hadden plannen om naar Zuid-Frankrijk te gaan. Ik hoop dat dit zo blijft.”

Ondertussen is het de sfeer van de grote dagen bij u thuis?

(lacht uitbundig) Niet overdrijven hè. Maar het is natuurlijk wel een hele eer. Het is een blijk van erkentelijkheid.

Lees het hele interview in onze krant van woensdag 24/12.

.

Nu in het nieuws