Antwerpse man slaapt twee nachten bij overleden vrouw

Antwerpse man slaapt twee nachten bij overleden vrouw

Antwerpse man slaapt twee nachten bij overleden vrouw

Print
Antwerpen - Triest verhaal in de Antwerpse wijk Dam. Zondag stierf een 49-jarige Poolse vrouw er een natuurlijke dood. Haar Belgische echtgenoot (54) wilde haar dood niet aanvaarden. Hij verwittigde geen begrafenisondernemer en vertelde de buren dat zijn vrouw ziek was.

Een handelaar die even verderop woont, merkte dinsdag dat er iets niet klopte. Opgetrommelde agenten ontdekten het lichaam van de overleden Poolse vrouw. Haar man toonde de politie de overlijdensakte, maar ontkende dat zijn vrouw dood was. “Ze ligt zwaar ziek in bed”, vertelde hij.

De politie verwittigde het Antwerpse OCMW dat de begrafenis voor zijn rekening neemt. De dienst slachtofferzorg van de lokale politie ontfermt zich over de man die wellicht niet vervolgd wordt.

Begrafenisondernemer

“De nabestaanden zijn juridisch bevoegd om een begrafenisondernemer te verwittigen”, zegt Bruno Quirijnen van de gelijknamige uitvaartverzorger in Brasschaat. “De dokter die het overlijden vaststelt, moet geen initiatief nemen. Maar als de dokter vaststelt dat de partner van de overledene te erg van slag of bijvoorbeeld alcoholverslaafd is, kan een maatschappelijk werker van het OCMW ingeschakeld worden om de begrafenis te regelen.”

“We krijgen wel eens de vraag of een overledene nog enkele dagen thuis kan blijven. Dat is wettelijk perfect mogelijk, maar de begrafenisondernemer zal het lichaam dan wel behandelen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio