Woeste Aagje Vanwalleghem eist ontslag voorzitter turnbond

Print

Woeste Aagje Vanwalleghem eist ontslag voorzitter turnbond

Het stormt binnen de Vlaamse turnfederatie. Topgymnaste Aagje Vanwalleghem (20) bond op Sporza de kat de bel aan en uitte op een erg openhartige en emotionele manier haar snoeiharde kritiek op de raad van bestuur die "alles kapot maakt". Vanwalleghem eist het ontslag van voorzitter Rik Rombrecht.

De aanstelling van de Fransman Yves Kieffer als hoofdtrainer van het vrouwenteam van de Vlaamse turnfederatie was voor velen de druppel die de emmer deed overlopen. Vanwege haar reputatie en staat van dienst voelde Vanwalleghem zich geroepen om in naam van veel ontevreden gymnasten de kritiek naar buiten te brengen.

Ontslag Beltman

Zij en met haar vele anderen zijn woest over het ontslag van vier coaches, waar Vanwalleghem zeer graag mee samen werkte. Het begon met de Nederlandse hoofdcoach Gerrit Beltman en nadien volgde het ontslag van nog drie anderen. Volgens Vanwalleghem werden zij de laan uit gestuurd omdat ze Beltman bleven steunen.

Vanwalleghem is er van overtuigd dat het om een pure afrekening en een machtsspelletje gaat. "De turnbond heeft mij altijd gesteund, maar nu zijn ze hun verstand kwijt. De voorzitter moet ontslag nemen", verklaarde Vanwalleghem aan Sporza. "Als hij van turnen houdt, moet hij opstappen. Hij maakt alles kapot."

"Anciaux doet niets"

Wat Vanwalleghem ook tegen de borst stuit is dat er nu vier coaches aan de turntop staan die enkel Frans spreken. "Hoe kun je dan met 14-jarige turnsters werken?"

De turnster doet een wanhopige oproep aan Vlaams minister van Sport Bert Anciaux. "Hij weet wat er gaande is, maar hij doet werkelijk niets", is Vanwalleghem kritisch.

Meer sportnieuws