Gzocht: Jozef

Print
Schoten - Opschudding op het Schotense Marktplein. Het beeld van Jozef werd eind vorige week gestolen uit de kerststal. Kerststalbouwer Koen Geens is er niet blij mee. ”Er is al aan gedacht om de kerststal af te schermen met tralies, maar waar zijn we dan mee bezig?”

Dieven stalen in de nacht van donderdag op vrijdag het beeld van Jozef uit de kerststal op de Markt in Schoten. “De beelden zijn paspoppen die we aankleden als Jozef, Maria en Jezus”, zegt kerststalbouwer Koen Geens. “De plaatselijke middenstanders zijn nu volop op zoek naar een nieuwe paspop.”

Voor Geens is het het tweede jaar dat hij de kerststal bouwt. “Als de paspop niet terugkomt of we vinden hem vernield terug, dan vraag ik me af of we er nog wel mee moeten doorgaan. Mensen offeren hun vrije tijd op om die kerststal te bouwen, het is jammer dat dat dan door sommigen niet geapprecieerd wordt.”

Ook Raoul Mertens, uitbater van café Breughel op de Markt reageert verontwaardigd. “De kerststal is een symbool. Hopelijk is er snel een nieuw beeld. De stal is prachtig en hoort bij de markt.” Aanvankelijk werd gedacht dat ook kindeke Jezus werd gestolen, maar die wordt pas op 25 december geboren. Drie dagen voor Kerstmis zit Maria dus moederziel alleen in haar stal.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio