Fadiga en Germinal Beerschot gaan uit elkaar

Fadiga en Germinal Beerschot gaan uit elkaar

Fadiga en Germinal Beerschot gaan uit elkaar

Print
De wegen van Khalilou Fadiga en Germinal Beerschot scheiden. Na de winterstop zal de Senegalese ex-international niet meer uitkomen voor de 'Ratten', waar hij in mei arriveerde. Waar de toekomst van de bijna 34-jarige jarige Fadiga ligt, is voorlopig nog onduidelijk.

De transfer van Fadiga werd nooit een succes. Hij stond in het begin van het seizoen wel regelmatig in de basis. Toch waren trainer en bestuur niet helemaal tevreden over het rendement van de wendbare middenvelder. De laatste wedstrijden geraakte hij echter niet meer van de bank bij Germinal Beerschot.

Onderling overleg

"Wij hebben de administratieve zaken geregeld en het contract van Fadiga ontbonden", aldus voorzitter Herman Kesters op de website van de club. Hij benadrukt dat het ontbinden van het contract in onderling overleg gebeurde en dat beide partners als vrienden uiteen gingen.

De 33-jarige Fadiga, die in het verleden ook wel eens als 'slangenmens' werd omschreven, heeft er een succesrijke carrière op zitten. Hij speelde in België onder meer voor Lommel en Club Brugge, waar hij in 2001 vertrok om een internationale carrière uit te bouwen bij het Franse Auxerre.

Hartproblemen

In 2003 versierde Fadiga een toptransfer naar Inter Milaan, maar kort na zijn aankomst werden er bij controles hartproblemen bij hem vastgesteld. Hij herstelde echter volledig.

Nadien kwam Fadiga toch nog uit voor Bolton Wanderers, Derby County en Coventry om in december 2007 terug te keren naar België. Hij liet vorig seizoen bij AA Gent meermaals zijn klasse blijken.

Meer voetbalnieuws