Al vijf op zes handtekeningen voor referendum Oosterweel

Al vijf op zes handtekeningen voor referendum Oosterweel

Al vijf op zes handtekeningen voor referendum Oosterweel

Print
De actiegroep Ademloos heeft ondertussen meer dan 40.000 handtekeningen verzameld om een referendum af te dwingen over de geplande Oosterweelverbinding. De actiegroep heeft in totaal 48.000 handtekeningen nodig.

Voorzitter van Ademloos, Wim Van Hees (foto), is er zeker van dat dat aantal bereikt zal worden. Om een volksraadpleging te kunnen organiseren moet 10 procent van de stadsbevolking bereikt worden. Dat zijn dus 48.000 van de 480.000 Antwerpenaars.

60.000 in februari

Het vooropgestelde doel van 50.000 handtekeningen tegen Kerstmis is wel niet bereikt. "We verzamelden tot nu gemiddeld 10.000 handtekeningen per maand", zegt Van Hees. "Als de studie over de alternatieven voor het tracé in februari klaar is, kunnen we wellicht een 60.000-tal handtekeningen voorleggen."

Ademloos wil tijdens het referendum volgende vraag stellen: "Moet de stad Antwerpen een gunstig advies geven voor een stedenbouwkundige vergunning van de Oosterweelverbinding op het huidige voorziene tracé tussen Zwijndrecht/Linkeroever en Merksem/Deurne?"

www.gva.be/oosterweel

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring