De Lijn bereikt kaap van half miljard reizigers

De Lijn bereikt kaap van half miljard reizigers

De Lijn bereikt kaap van half miljard reizigers

Print
De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn heeft dinsdagmorgen in Gent haar 500 miljoenste reiziger van 2008 in de bloemetjes gezet. De gelukkige was de 32-jarige Marleen Sijmons uit Wondelgem. Het is de eerste keer in de geschiedenis van De Lijn dat de maatschappij zoveel reizigers op één jaar tijd heeft.

De vrouw kreeg een vouwfiets en een abonnement van De Lijn voor de rest van haar leven. Haar gezin krijgt ook een jaarabonnement cadeau. Van de stad Gent zal Marleen Sijmons ook een VIP-behandeling krijgen op de Gentse Feesten.

Verdubbeling

De Lijn hoopt op een totaal aantal reizigers van 506 miljoen eind 2008 (gemiddeld 1,4 miljoen per dag). Dat zou betekenen dat het aantal reizigers de voorbije acht jaar verdubbeld is. In 2000 vervoerde De Lijn 'maar' 223 miljoen mensen.

Volgens de vervoersmaatschappij zijn vooral de aantrekkelijke tarieven en de sterke uitbreiding van het aanbod de oorzaak voor de sterke stijging.

Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (sp.a) reageert opgetogen. "Het openbaar vervoer zit nog steeds in stijgende lijn in Vlaanderen. Elk jaar maken meer mensen hun verplaatsingen met tram en bus. Deze kentering is zeer belangrijk voor onze algemene mobiliteit in Vlaanderen maar ook voor onze gezondheid."

.

Nu in het nieuws