Kabinet waarschuwde Dewael voor promotie secretaresses

Kabinet waarschuwde Dewael voor promotie secretaresses

Kabinet waarschuwde Dewael voor promotie secretaresses

Print
Paul Van Tighelt en Christa Debeck, voormalige kabinetsmedewerkers van ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld), zouden hem erop gewezen hebben dat de promotie van de twee politiesecretaresses niet helemaal koosjer was. De persoonlijke nota's geraakten niet tot bij het Comité P.

"Ze dateren van de vorige legislatuur en zaten dus al in het archief. Ik kón ze gewoon niet overmaken", reageert Dewael.

Advies

Het Comité P onderzocht enige tijd geleden de promoties van de secretaresses van politiebaas Fernand Koekelberg, Sylvie Ricour en Anja Savonet.

Van Tigchelt en Debeck wilden Dewael met de persoonlijke nota's waarschuwen voor de promoties. Ze arriveerden bij de minister als advies, voor de ondertekening van de ministeriële besluiten.

"Mijn lijn blijft dezelfde: ik heb me niet uitgesproken over de opportuniteit van die promoties. Als ik mij die vraag moet gaan stellen, moet ik om de haverklap tussenbeide komen, in elke politiezone. Dat doe ik dus niet."

"Voor mij volstond het dat de constructie wettelijk was. Het eindadvies van Christa Debeck was ook duidelijk: onderteken die ministeriële besluiten. Die nota's liggen perfect in de lijn van mijn eerdere verklaringen", aldus Patrick Dewael in De Morgen.

.

Nu in het nieuws