Schepen uit Hoogstraten slachtoffer van homejacking

Schepen uit Hoogstraten slachtoffer van homejacking

Schepen uit Hoogstraten slachtoffer van homejacking

Print
Hoogstraten - Jos Martens, schepen van Openbare Werken van Hoogstraten, is maandagavond het slachtoffer geworden van gewelddadige homejackers. Ze bedreigden Martens en zijn echtgenote met een pistool. De overvallers ontvreemden een auto en bankkaarten van het gezin. De echtgenote van Martens raakte ook lichtgewond.

De dieven konden de woning binnenkomen via het verluchtingssysteem. Omstreeks 22.30u arriveerde Martens in zijn woning aan de Chaamseweg. Toen hij de badkamer binnenkwam, drukten de homejackers een pistool tegen zijn hoofd.

Vastgebonden

Even later kwam ook de echtgenote van de schepen thuis. Ze werd door de homejackers hardhandig uit haar wagen gesleurd. Daarbij liep ze de lichte verwondingen op.

Omdat de kluis in de woning leeg was, verplichtten de dieven het koppel om de bankkaarten en de bijhorende codes te geven. De overvallers konden vluchtten met de Volkswagen van de dochter. Ze lieten het echtpaar vastgebonden achter.

De wagen werd terug achtergelaten in het centrum van Meerle. Martens en zijn echtgenote geraakten tot in de garage en konden daar om hulp roepen. Een overbuur kon het koppel bevrijden.

Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Ze droegen bivakmutsen en spraken met een Nederlands accent.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio